Kon-Tiki spillefilm

Kon-Tiki

Kon-Tiki er en film basert på virkelige hendelser og handler om den norske arkeologen og eventyreren Thor Heyerdahl og hans Kon-Tiki-ferd på en håndbygget flåte fra Sør Amerika til Polynesia i 1947. Sammen med mannskapet bestående av fem andre menn la han på ut på en lang og farefull ferd over Stillehavet.

Regissør og skuespillere

Kon-Tiki ble utgitt i 2012 og er regissert av duoen Joachim Rønning og Espen Sandberg som også har regissert den norske storfilmen Max Manus.
Filmen har en stjernespekket rollebesetning og hovedrollen som Thor Heyerdahl spilles av Pål Sverre Valheim Hagen. Agnes Kittilsen spiller kona til Heyerdahl og mannskapet på Kon-Tiki blir spilt av Anders Baasmo Christiansen, Odd-Magnus Williamson, Gustaf Skarsgård, Jakob Oftebro og Tobias Santelmann.

Handling

Bakgrunnen for filmen er den norske arkeologen og eventyreren Thor Heyerdahl og hans teori om at Polynesia hadde blitt befolket fra Sør-Amerika. Noe som var stikk i strid med teorien til det etablerte vitenskapsmiljøet. For å bevise teorien bygger Heyerdahl en håndbygget balsaflåte bygget på samme vis som polynesierne ville gjort for 1500 år siden og sammen med mannskapet på fem mann setter Heyerdahl kursen mot Polynesia.

Kon-Tiki Trailer 2012

Heyerdahl og mannskapet begir seg ut på en spennende og ekstrem risikabel ferd over Stillehavet, og underveis må de hanskes med både haier, storm, og en flåte som går i oppløsning. Oslo nye teater
Kon-Tiki er en episk og storslått film. Flott filmet, med utsøkte visuelle effekter og flott filmmusikk som tar med publikum på en uforglemmelig reise over Stillehavet sammen med Thor og resten av mannskapet.

Mottagelse

Kon-Tiki er en av de mest påkostede norske filmproduksjonene noensinne og da den ble utgitt ble den veldig godt mottatt både i Norge og internasjonalt. Kon-Tiki ble blant annet nominert til Oscar og Golden Globe for beste fremmedspråklige film, men vant ingen priser.

Kon Tiki
Filmen ble hyllet av mange, men mottok kritikk for sin fremstilling av Herman Watzinger, nestkommanderende på flåten. Kritikerne mente at fremstillingen ikke var historisk korrekt og at det var et stort gap mellom den virkelige Watzinger og karakteren i filmen. Filmskaperne Rønning og Sandberg har senere uttalt at de hadde tatt seg kunstneriske friheter med karakteren for å øke spenningsnivået i filmen.