Madcon er en norsk rapgruppe

Madcon er en norsk popduo, som ved oppstarten i 1992 opprinnelig hadde fem medlemmer. Det endte opp som duo og dette er Tschawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam. Begge fra Oslo.

Historie

Madcon er altså to blide og energifylte karer fra Oslo. Navnet deres kommer fra Mad conference, ganske enkelt forkortet til Madcon. De ble oppdaget av den norske musikkprodusenten David Eriksen og første singel, God Forgive Me ble utgitt i 2000.

Madcon album

Madcon har i alt gitt ut seks album og flere singler. De er faktisk helt i toppen når det gjelder nummer en hiter. I tillegg selger platene deres til gull og platina.

Debutalbumet kom i 2004 og het It’s all a MadCon, deretter fulgte «So Dark The Con of Man» i 2007 og «An InCONvenient Truth» i 2008. Samlealbumet «Conquest» kom i 2009, «Contraband» i 2010, «Contact» i 2012 og «Icon» i 2013.

På sistnevnte album har Madcon fått med seg både Kelly Rowland, Snoop Doog og Rick Ross.

Suksess

Madcon har vunnet flere Spellemannspriser og også World Music Award for verdens mestselgende norske artist. De har samarbeidet med Paperboys og utgitt musikk med blant annet amerikanske Kelly Rowland. I 2010 var det Norges tur til å avholde den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix på Telenor Arena. Madcon stod for pauseinnslaget med sangen «Glow» og oppnådde en enorm popularitet i Norge så vel som i resten av Europa.

Madcon er en norsk Beta

På musikk kanalen The Voice har gutta vært programledere for «The Voice of Madcon». De har vært verter for et gameshow på TV 2. I 2007 slo Tshawe til og vant finalen i «Skal vi danse» på TV 2, senere har Yosef vært dommer i talentkonkurransen «The Voice» på samme kanal.

Deres nye låt «Don’t Worry» er streamet mange millioner ganger og guttas popularitet er større enn noen sinne. Det sies at å være på konsert med dem er en opplevelse uten side stykke. Sjekk ut hjemmesiden deres for fremtidige konserter og andre nyheter.